Лого хотел Аква Бургас

Организиране на сватба:

От какво (не) може да спестите?

Планирате сватбено тържество и се чудите откъде да започнете? Тук може да видите нашия кратък наръчник за перфектна организация. Днес ви разкриваме от какво може и от какво не бива да пестите при организиране на този важен ден. Признаваме, организиране на сватба може да бъде изключително предизвикателно начинание. Има немалко детайли, които трябва да се вземат предвид, а и организацията обикновено е свързана с много разходи. Точно затова правилното разпределение на бюджета е много важно за всички бъдещи младоженци.

Организиране на сватба: Оптимизиране на разходите

Спестяването невинаги означава компромис с качеството. Сватбеното ви тържество може да се запечата като прекрасен спомен за всички гости дори да не сте дали много пари за покани за сватба или украса и сватбени аксесоари например. Малцина са щастливците, които разполагат с неограничен бюджет за организиране на сватба. Ако бюджетът ви е ограничен, но искате да се вречете във вярност на своята половинка, ето какво да вземете предвид.

  • Предвидете броя гости – Поканете най-близките си приятели и роднините, които искрено желаете да бъдат част от този специален за вас ден. Поканете толкова души, за колкото ще може да осигурите комфортно прекарване. Всеки гост трябва да се почувства обгрижен и да остане с добро впечатление.
  • Помислете кое ще е най-подходящото място за сватбата ви – Ако сте поканили най-близките хора до сърцето си, едва ли е добра идея да запазите огромна зала. Вместо това разгледайте ресторанти за сватба, където всички ще може да се чувстват уютно и част от празника.
  • Преценете дали може да направите сами украсата си – Част от декорацията може да я вземете назаем, друга – да приготвите сами. Все пак бъдете реалисти и оценете своите възможности да изпълните тази задача. Ако смятате, че времето ви притиска, по-добре обсъдете детайлите с професионалист.
организиране на сватба - ресторант в Бургас за сватба

Бюджетна сватба: От какво може да спестите?

  • Цветя, декорация, сватбена украса – Чували ли сте, че “по-малкото е повече”? Това важи до голяма степен и за сватбената украса. Фокусирайте се минималистичен, но елегантен дизайн.
  • Сватбени покани – Може да заложите на онлайн сватбена покана. Така много по-бързо ще получите потвърждение дали вашите близки могат да присъстват на тържеството и да организирате последващото разпределение на гостите по маси.
  • Ресторант – Изборът на сватбена локация съобразете от една страна, с бюджета, който сте предвидили, а от друга, с броя гости, които ще поканите.

Вълшебна приказка: С какво не бива да правите компромис?

  • Сватбено меню – Факт е, че доста често след края на тържество, голяма част от храната и напитките остават. Но ако решите да спестите от това, рискувате гостите да си тръгнат разочаровани. Изберете меню, което да е съобразено с възможни алергии при някои от гостите. Когато им изпращате поканата, може да ги помолите да ви информират предварително, ако спазват определен режим или имат непоносимост към определена храна.
  • Фото- и видеозаснемане за вашата сватба – Снимките и видеата са най-добрият начин да запазите емоциите от този специален ден. От уменията на фотографа и видеографа зависи как ще изглеждат едни от най-хубавите ви спомени. Разгледайте портфолиа, потърсете референции от приятели, които вече са се оженели, изяснете вашите очаквания и възможностите на екипа – всичко това е важно, за да бъдат кадрите такива, каквито желаете.
  • Професионален дисководещ (DJ) – Каквото и да си говорим, сватбата е като едно голямо парти, като купон, на който сте събрали най-близките си хора. А каква е целта на всяко парти? Забавление, разбира се. Диджеят е човекът, който ще се погрижи за доброто настроение на гостите и те да запомнят сватбата като весело празненство. Затова и нашия съвет към вас е да не правите компромис с избора на професионалист.
  • Рокля и костюм, грим и прическа – В деня на сватбата всички погледи ще бъдат приковани върху вас. Важно е да се чувствате и да изглеждате неотразими. Дамите трябва да заложат на рокля, която ги прави уверени и същевременно им позволява да се движат свободно, а господата – на елегантен и удобен костюм. За грима и прическата отново ви съветваме да се доверите на професионалисти. Те най-добре биха могли да преценят какво ще ви подхожда.

В заключение

Планирането на сватба изисква добро планиране на финансите. Надяваме се да сме ви дали насоки от какво може и от какво не бива да спестявате. Ако планирате своята сватба на морето и търсите ресторант за сватба в Бургас, надникнете в нашия сайт и вижте какво предлагаме ние от хотел Аква.