Лого хотел Аква Бургас

Плуване и водна гимнастика в хотел Аква

Септември е, а жаркото лято вече си отива и отнася със себе си дългите горещи дни. Понякога заедно с него си тръгва и желанието ни да прекарваме повече време навън и да бъдем активни. С хладните си утрини и меките си цветове, есента често ни нашепва да забавим ход и да си останем на дивана вкъщи. Добре е обаче да успеем да съхраним навиците си от лятото и да продължим да се движим. Хотел Аква ви предлага отлични възможности за спорт в Бургас, които ще ви помогнат да останете във форма. Какви са те – ще ви разкажем днес.

Плуване в Бургас

Вече ви разказахме, че хотел Аква разполага с един от най-иновативните за Бургас басейни – със солен филтър. Освен за релакс на нашите гости, осигуряваме добри условия за любителите плувци. Предоставяме басейна и за занимания по плуване. Прекрасно е да виждаме все повече деца, проявяващи интерес към уроци по плуване в Бургас.

Сега, когато следват по-хладни месеци, плуването е перфектният вариант да поддържаме тялото си в кондиция. Ако имате желание да спортувате, знайте, че за плуване Бургас има и други предложения освен морето. Закритите басейни, като този в хотел Аква, предлагат възможности за тренировки и релакс, независимо от времето навън. Плуването е полезно не само за физиката, но и за ума, защото водата има успокояващ и освежаващ ефект.

Плуване Бургас

Ползи от плуването - как ни помага?

Не гледайте на тренировките само като на начин да се сдобиете с безупречна лятна фигура. Спортът е здраве и помага в много ситуации. Плуването е един от най-предпочитаните спортове, защото е подходящ за всякакви възрасти и нива на физическа подготовка. Относно ползите за здравето – те са многобройни.

На първо място, когато плувате, вие тренирате всеки мускул в тялото си. Подобрявате гъвкавостта, издръжливостта и координацията си. Белите дробове се развиват, а дихателните пътища се прочистват, което подобрява дишането. Плуването най-добре спомага дейността на сърцето. Накратко, няма да сгрешите, ако изберете този спорт.

плуване в Бургас

Водна гимнастика в хотел Аква

Тази година хотел Аква ще домакинства за провеждането на занимания по водна гимнастика. Смятаме, че това е още един отличен избор, ако желаете да поддържате здрав дух и здраво тяло. Изпълняваните при водна гимнастика упражнения не са сложни или тежки. Те помагат на тялото да остане гъвкаво и жизнено. Когато се движите във водата, тя поема по-голямата част от теглото ви, което прави движението по-лесно и намалява умората ви.

Ползи от водната гимнастика

Водна гимнастика в хотел Аква Бургас

Подобно на плуването, водната гимнастика може да се практикува от всеки. Този тип натоварване е чудесна алтернатива на по-тежки спортни дейности, чието натоварване често ни отказва. Този спорт се препоръчва на всеки начинаещ, а има и значителни ползи за хора със ставни болки или заседнал начин на живот. Препоръчва се водна гимнастика за възрастни с цел поддържане на тонуса и подвижността. Водата, в комбинация с движението, облекчава болките в ставите и намалява сковаността.

Ако сред вас има жени, очакващи бебенца тази година, знайте, че практикуването на водна гимнастика за бременни има огромни ползи. На първо място, облекчава напрежението в гърба и кръста и намалява отока в краката. Поддържа тонуса на мускулите и намалява стреса. Укрепва тазовата и коремната мускулатура, което подготвя бъдещата майка за раждането. Това е още едно доказателство, че спортът е сила и здраве.

Мога ли да практикувам водна гимнастика за отслабване?

Е, този въпрос интересува много от нас. Отговорът е категорично да! Макар и не толкова интензивен, този спорт спомага в свалянето на излишните килограми. По време на тренировката изгаряте калории, а мускулите ви се укрепват. Поради факта, че не натоварвате ставите, имате възможност да тренирате по-дълго време, което пък забързва метаболизма ви. Това е добър начин да започнете да изразходвате повече енергия.

Знаем, че есента е време за релакс, топъл шоколад и любим филм. Нека обаче не забравяме да полагаме усилия, за да запазим енергията, здравето и добрите функции на тялото си. Важно е да разберем, че спортът не е само за фигура, той е начин на живот и то най-добрият начин да се погрижим за себе си.

забележителности в Бургас - Фара

СЛЕДЕТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ОФЕРТИ ТУК

ОФЕРТИ