Блог

Новини

Две събития в Бургас, които не бива да пропускате!

В последните няколко години, две събития, които ежегодно се провеждат в Бургас, станаха повод за множество положителни оценки и гордост за южното ни черноморие. Става въпрос за фестивалът на пясъчните скулптори и за музикалното събитие „Spirit of Burgas“. Ако искате да научите повече за тези две събития, отделете няколко минути и прочетете следващите редове.

Фестивал на пясъчните фигури

През 2008 година бе организиран първият по рода си фестивал. Множеството посетители, творенията на скулптори от цял свят и големият успех на фестивала станаха главните причини той да се превърне в запазена марка за град Бургас. Миналата година мотото на фестивала бе „Приказки от пясък“ и много от фигурите бяха с мотиви от детски приказки и филми. Предстоящото издание на това уникално събитие ще се проведе под наслов „На сафари с фотоапарат“ и се очаква да представи на бургазлии и на гостите на града множество скулптори на животни.
 
Фестивалът традиционно се провежда в бургаския парк „Езеро“, който се намира само на 15 минути пеша от хотел Аква Бургас. Ето защо, ако сте решили да посетите тазгодишното издание на фестивала, не се колебайте да резервирате стая в нашия хотел.
 

Spirit of Burgas

2008 година бе първото издание и на музикалният фестивал „Spirit of Burgas“. Още тогава той попадна в топ 15 на класацията на Yourope Festival Awards за Best European Festival. Следващите издания на прочутия вече фестивал също попадат в множество престижни музикални класации. На сцените на „Spirit of Burgas“ са били изпълнители като:
  • The Prodigy
  • Korn
  • Armin van Buuren
  • Tinie Tempah
  • Busta Rhymes 
Тази година събитието е на седми и осми август и отново ще се проведе на централния плаж в града, който е само на около 4 км от хотел Аква Бургас.